back-to-storiesTerug naar verhalen

Stories

October 7 2024 - 1 min

De fiets als vervangend vervoer voor je autobedrijf

Waarom de fiets een slimme keuze is en hoe je eenvoudig overstapt op de fiets als vervangend vervoer? Dat lees je in deze blog.

Als autobedrijf wil je je klanten natuurlijk altijd de beste service bieden. Vervangend vervoer is daar een belangrijk onderdeel van. Het gebruik van leenauto’s kan echter flink in de papieren lopen en daarnaast kost het ook ruimte om de auto’s te stallen, iets waar veel garages in stadscentra vaak niet genoeg plek voor hebben.


Waarom de fiets als vervangend vervoer?


De belangrijkste voordelen voor je op een rij:


Kostenbesparing: fietsen zijn veel voordeliger in aanschaf en onderhoud dan auto’s.


Ruimte: fietsen nemen nauwelijks ruimte in beslag, in tegenstelling tot auto’s. Dit is handig voor jou als autobedrijf waar parkeerruimte beperkt is.


Milieuvriendelijk: fietsen stoten geen CO2 uit, wat helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen en het duurzame imago van je bedrijf te versterken.


Klanttevredenheid: klanten waarderen het aanbod van vervangend vervoer. Met een fiets bied je hen een praktisch alternatief.


Flexibel en toegankelijk: fietsen maken het mogelijk voor klanten om zich snel en makkelijk te verplaatsen, ook in drukke stadscentra. Zeg maar dag tegen verkeersopstoppingen en parkeerproblemen.


Je bespaart dus kosten en ruimte, terwijl je tegelijkertijd de klanttevredenheid vergroot en het milieu een handje helpt. Genoeg redenen om voor de fiets als vervangend vervoer te kiezen. Maar hoe pak je dat aan? En op welke uitdagingen moet je voorbereid zijn?



Waar je rekening mee moet houden


Het aanschaffen van een eigen fietsenvloot kan een slimme investering zijn voor je autobedrijf. Toch zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Naast de initiële aankoop, zijn er doorlopende taken zoals onderhoud en reparaties. Het is belangrijk om te zorgen dat de fietsen in goede staat blijven, wat vraagt om een goed georganiseerde planning.


Daarnaast is het beheer van de fietsen een aandachtspunt: het bijhouden van de beschikbaarheid en het soepel laten verlopen van het uitgifteproces met sleutels is eenvoudig te regelen met de juiste aanpak. Hoewel dit misschien extra aandacht vraagt, zijn er handige oplossingen beschikbaar om alles efficiënt te organiseren. Zo kun je zonder zorgen overstappen op de fiets als vervangend vervoermiddel.



Hoe een fietsoplossing je ontzorgt


In plaats van zelf een fietsenvloot aan te schaffen en te beheren, kun je dit proces ook eenvoudig uitbesteden. Zo kun je ervoor kiezen om fietsen te kopen en gebruik te maken van een onderhoudsservice, of je least de fietsen. De laatste optie is ideaal wanneer je niet direct een grote investering wilt doen.


Met de fietsoplossing van Fietsned wordt het onderhoud en de reparaties volledig uit handen genomen. Periodiek onderhoud gebeurt gewoon op locatie, en ook bij reparaties hoef je de fietsen niet naar een werkplaats te brengen - alles wordt ter plaatse geregeld. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het plannen of organiseren van fietsbeheer, wat je veel tijd bespaart.


Bovendien kun je gebruikmaken van een app waarmee klanten zelf een fiets voor vervangend vervoer kunnen reserveren. Sleutelloze fietsen maken het makkelijk voor klanten om snel een fiets te pakken en terug te zetten, zonder te wachten bij de receptie. En jij je dus niet bezig hoeft te houden met extra administratie.


Wil je volledig ontzorgd worden? Koppel de app dan aan het plansysteem Plan-IT. Dit systeem neemt alles voor je uit handen: van reserveringen tot het automatisch informeren van klanten. Zo bied je gemak voor je klanten en creëer je efficiëntie voor jezelf. Wat wil je nog meer?



In het kort


Het aanbieden van vervangend vervoer is een effectieve manier om de klanttevredenheid in je autobedrijf te vergroten. Echter, het inzetten van auto’s als vervangend vervoer kan kostbaar zijn en veel ruimte vereisen. De fiets biedt een slimme en praktische oplossing. Door te kiezen voor een fietsoplossing, ben je verzekerd van minder omkijken naar onderhoud en beheer, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken.


Ben jij kaar voor de toekomst en ben je benieuwd naar wat een fietsoplossing voor jouw autobedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie en vrijblijvend advies.



Deel